Κωμνηνών 28, Θεσσαλονίκη

+30 230 254 258

Αλλαγή Ζωής Ένα Χαμόγελο τη φορά!
Τηλέφωνο

+30230254258

Ώρες υποδοχής

Δευ-Παρ: 9:00 A.M - 5:00 PM Σαβ-Κυρ: Κλειστα

Κλείστε ραντεβού

Το τέλειο χαμόγελο σας, σε να κλικ!

Τηλέφωνο

+30230254258

Ώρες υποδοχής

Δευ-Παρ: 9:00 A.M - 5:00 PM Σαβ-Κυρ: Κλειστα

Κλείστε ραντεβού

Το τέλειο χαμόγελο σας, σε να κλικ!

Χειρουργική οδοντιατρική

Χειρουργική Οδοντιατρική

Οδοντικό Εμφύτευμα

Το εμφύτευμα είναι αποδεδειγμένα η καλύτερη λύση μετά την απώλεια όλων, μερικών ή ενός μόνο δοντιού. Στην ουσία είναι αντίστοιχο της ρίζας του δοντιού αλλά φτιαγμένο από τιτάνιο, το οποίο προσδίδει δύναμη, αντοχή και πλήρη βιοσυμβατότητα (τέλεια αποδοχή από τον οργανισμό). Στη συνέχεια, η “ρίζα” από τιτάνιο φορτώνεται με άξονα όπου πάνω του θα στηριχθεί η προσθετική εργασία είτε αυτή είναι στεφάνη(θήκη) είτε γέφυρα είτε μία ολική τεχνητή οδοντοστοιχία.

Η διαδικασία τοποθέτησης και αποκατάστασης των εμφυτευμάτων χωρίζεται σε τρία στάδια:

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ

 

 

 

 

Όπου θα γίνει η αξιολόγηση του ιατρικού ιστορικού και των ανατομικών ιδιαιτεροτήτων του ασθενή. Στη συνέχεια, θα ληφθεί η απαραίτητη αξονική τομογραφία και τα αποτυπώματα ώστε να δημιουργηθεί ένα θεραπευτικό πλάνο προσαρμοσμένο ειδικά σε εσάς για εσάς.

 

ΕΜΦΥΤΕΥΣΗ

Ο εξειδικευμένος χειρουργός αναλαμβάνει την χειρουργική τοποθέτηση του εμφυτεύματος σε μία συνεδρία, εντελώς ανώδυνα υπό τοπική αναισθησία. Έπειτα αφήνονται στο οστό(κόκκαλο) ώστε να ενσωματωθούν με αυτό, 3-6 μήνες ανάλογα με τον οργανισμό και το περιστατικό.

Τα εμφυτεύματα που χρησιμοποιούμε έχουν εφ’όρου ζωής εγγύηση, καθιστώντας τα την καλύτερη επιλογή από άποψη κόστους μακροπρόθεσμα.

 

 

 

 

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Μετά την ενσωμάτωσή τους, παίρνει σειρά η αποκάλυψη τους για την τελική αποκατάσταση με την προσθετική εργασία που χρειάζεστε.

Εξαγωγή

Αποτελεί την έσχατη λύση αλλά δυστυχώς σε ορισμένες περιπτώσεις είναι αναπόφευκτη, όπως σε επιμήκη κατάγματα των δοντιών ή όταν ένα δόντι δημιουργεί προβλήματα σε άλλα υγιή δόντια ή ιστούς (π.χ. φρονιμίτες). Ακόμη, όταν το απαιτεί ο ορθοδοντικός σχεδιασμός προς όφελος της οδοντοστοιχίας. Στην κλινική μας τηρούμε ατραυματικό πρωτόκολλο, μεγιστοποιώντας την διατήρηση του οστού μετά την εξαγωγή.

Εξαγωγή νεογιλών δοντιών όταν επιμένουν να παραμείνουν στην οδοντοστοιχία περισσότερο από όσο τους αντιστοιχεί, γρήγορα και με ελάχιστη ενόχληση για τους μικρούς μας φίλους.